a kezdőoldalhoz kattintson ide

Plébániánkról indult útjára Magyarországon a Krisztusfüzér-lelkiség. A szép irgalmas Jézus oltár előtt kértük az Urat, hogy adjon segítséget nekünk, amely szeretetünket Őiránta megerősítheti. Utána találtunk rá erre az ajándékra.

dr. Beer Miklós püspök atya rögtön felismerte (már korábban, mielőtt mi megismertük volna az imafüzért), hogy ez egy szép segítsége az emberi léleknek az Isten felé, ő nevezte először lelkiségnek is. Ezért nemcsak bátorított, támogatott minket, hanem egyházi engedélyt is adott (Imprimatur) a kézi- és imakönyv megjelenéséhez (érdemes elolvasni ajánlását itt...). Ugyancsak ajánlást adott nekünk magyarok számára is a sokak által ismert és a világon az egyik legolvasottabb lelki mestere, dr. Anselm Grün is.

Egyházközségünkben sok hívő megismerte és megszerette ezt az újabb imalehetőséget, és itt alakult meg az Útitársak együttes is, mely egy cd-kiadással járul hozzá a Krisztusfüzér-misszióhoz. Az énekeket és egy mély mondanivalójú videóklippet itt találjuk meg.

Egyházközségünk a székhelye a Testi-Lelki Segítség Alapítványnak is, mely atyailag gondoskodik a lehetőségről, hogy a magyar hívek mind többen megismerhessék az Úrnak ezt az ajándékát. A webáruházunkon keresztül pedig el tudjuk juttatni bárhová az imafüzért és hozzá tartozó segédeszközöket.

Mi jellemzi tehát ezt a lelkiséget?

- Krisztusközpontúság
- elmélkedő imára való buzdítás
- csend szeretetére való ösztönzés
- közösségi imádságokhoz és beszélgetésekhez a legfontosabb kérdéseket veti fel
- egy lehetőség a közös keresztény (ökumenikus) imádságokhoz
- Istent kereső emberek számára, katekumenek számára (és hittanosok számára is) útmutató

Bővebb információ külön honlapon található: www.krisztusfuzer.hu