a kezdőoldalhoz kattintson ide

¤ A jövő hittanórája – elkezdtük Vecsésen is

A NET (Növekedjünk Együtt KriszTusban)-ben:
- játékos formában sajátítják el a gyermekek az ismereteket
- az életre készít fel, közösségi élményt nyújt
- nemcsak hitoktatót lát a gyermek, hanem szülők is bekapcsolódnak
                                                

 forrás: http://www.regnumchristi.hu

Nagyításához kattintson a képekre!
       
     
 
Videóhoz kattintson ide...
egy nagyszerűen sikerült koncert plakátja... (kattintson ide)

Miért van szükség a NET-re?   
Gyermekeinket számos lelki veszély fenyegeti és minden szülő szeretné megóvni ettől. Egyházi közösségünk képes megadni azt a gyermeknek, ami a leginkább segíti őt egy kiegyensúlyozott felnőtté válni, aki tudja helyét a világban és Isten előtt. Ebben tudunk segíteni és senki és semmilyen más foglalkozás nem tud minket helyettesíteni. Így a legfontosabbat nyújtja gyermekének az a szülő, aki együttműködik velünk.

Mexikóból indult ez a katolikus gyerekprogram (5-6 éves kortól 11-12 éves korig), mely játékos formában közvetíti a hit tartalmát, Jézus örömhírét; Kicsoda Jézus Krisztus? Milyen szerepe van az életemben? Mit kell tennem, hogy Őt kövessem? Mi az imádság? Hogyan lehetünk az Egyház élő kövei? Hogyan lehetünk a szeretet apostolai? ... Ezt a gyermekekkel foglalkozó programot hazánkban is a Krisztus Légiója (pápai jogú papi szerzetesrend) és a Regnum Christi (civil apostoli mozgalom) koordinálja.

Itt nem tisztán ismeretátadás történik, hanem inkább a keresztény élet szépségeinek a megtapasztaltatása. A gyerekek a kapott ismereteket mindig átültetik a gyakorlatba, hogy így váljanak Krisztus apostolaivá.

A NET program a szülők önkéntes együttműködésére épül. A gyermek akkor kap a legtöbbet, ha tudja sőt látja, hogy szüleinek ez az ügy fontos. A tapasztalat azt mutatja, hogy ahol a szülővel nincs rendszeres kapcsolatunk, ott a gyermek a legtöbbször nem kapja meg azt, ami a hittanóra igazi célja. Ezért havonta találkozunk a szülőkkel is, akiknek segítségével készítjük elő a plébániai NET-foglalkozást (hittant) is, sőt közülük 1-2 szülő (havi beosztásban) részt is vesz a gyermekfoglalkozáson a katekéta mellett.

Reméljük, hogy Vecsésen is van sok olyan szülő, akik még munka mellett is áldoznak szabadidejükből a NET program megvalósítására is , mert komolyan veszik, hogy ezzel nemcsak a gyermekeikért, hanem a társadalomért is tesznek.         
Ma meg kell kérdeznünk magunktól, milyen áldozatot hozok, milyen feladatot vállalok fel családomért, egyházi közösségemért és a társadalomért?
Sokaknak közülünk már tele van a naptárja egész évre, de talán mégis van egy kis kapacitásunk, hogy tegyünk a közösségért? MEGÉRI!  

A NET felépítése, működése    
A NET-klubban NET csoportok működnek. A csoportok vezetői édesanyák (ideális esetben).     
Minden hónapnak van egy erénye, s ezeket különféle tevékenységekkel gyakorolunk. Úgynevezett. missziós feladatokat adunk a gyerekeknek, melyeket először a saját családjaikban végezhetnek el.

A NET olyan értékeket közvetít, amelyek        
-
erősítik a gyermek egyéniségét.         
-
felkészítik a gyermeket arra, hogy keresztény életet éljen a modern társadalomban.  
Itt mindenki érezheti, hogy önmagáért szeretik ahogy Jézus is minden embert előítéletek nélkül szeret.   
-
A NET segíteni akarja ebben a gyermekeket és a szülőket egyaránt.


szórólap letöltése