a kezdőoldalhoz kattintson ide

Köszönetünk mellett az Úr jutalmazza meg a segítséget -
az Erzsébet téri katolikus templom segítőinekA tető beázásai miatt tavaly segítséget kellett kérnünk
minden jószándékú embertől
(ennek részletei itt találhatóak...)

Hálát adtunk...

két templomért hála, tanúság és további céljaink, "közösség- és emberbarát", néhány fénykép

Megtelt hálával a szívünk, amikor idei egyházközségi napunkon (szept. 6-án) két templomról emlékeztünk meg. Az elsőre Szent Péter figyelmeztet: "Ti magatok is mint élő kövek épüljetek fel lelki templommá" (1Pt 2,5a), és a kőtemplomnál is fontosabb, hogy ezt megvalósítsük, együtt legyünk, együtt imádkozzunk és építsük Jézus egyházát, Isten országát itt, ahol lakunk. A második templom a kőből épült templom, aminek rendbetételéshez oly sokan és oly jó szívvel segítettek, amit már nem is mertünk remélni. Azok pedig, akik a nagy bajban sem segítenek - akármelyik közösség, magánszemély; és ez most világosan látható, hogy kikre lehetett számítani és kikre nem -, azoknak szíve szegényebb, sőt még szegényebb, mivel az Úr nem tud mit viszonozni. De nekünk volt okunk hálát adni:

- Az Úr segítsége érezhető számtalan dologban. Hónapokon keresztül egy égi kéz védett minket a nagy viharoktól, heves esőktől (szemben a sok híradással az országból), sőt a hótól is. Igaz augusztus végén a szentélyünk beázott, de ez talán csak az elhúzódó munkák számlájára írható. - Az Úr nagyon sok ember szívét megnyitotta, és a sok  jószívű adomány tette lehetővé a tetőjavításon felüli többi munkát is: több helység festése, villanyszerelési munkák, asztalos munkák stb.
- Az imaösszefogás is példaértékű volt. Sokan használták az összeállított imafüzetünket, és a szentmisék után mindig közösen is fohászkodtunk.

Köszönetünk jeléül egyházközségi életünkből készült dvd-összeállítást adtunk az adakozóknak, mint "csérépjegyet". A munkák befejezésével pedig emlékérmet készítettek nekünk (ennek munkája is felajánlás volt), melyet ezentúl a készlet erejéig bárki megvásárolhat (az adományozók féláron). Az adakozók névsorát kihelyeztük templomunkra, a közösségek és vállalkozásokat lentebb megtaláljuk, csak úgy mint néhány képet is.

Tanúság, további céljaink

Több dolgot meg kell jegyeznünk e nagy összefogás után:

- az Úr gondoskodik övéiről
- ne hagyjuk, hogy annyira elszegényedjenek egyházi közösségeink, hogy időben nem tudnak szükséges munkákat elvégezni (erről részletesebben a felhívásban írtunk: Miért nem kezdtünk hamarább? - alcímmel)
- jót tenni jó, vagyis jobbá válnak azok az emberek, akik segítenek
- a városban élő szegényebbek megsegítésére szükség lenne nagyobb összefogásokra:
  A) egyházközségi karitász-csoportunkba segítők kellenek
  B) a különböző felekezetek összefogására lenne szükség karitatív akciókhoz, melyet akár időnként, akár állandóan segíthet az Önkormányzat, mivel az emberek a legmegbízhatóbb segítségnyújtásokat a legtöbb helyen az egyházak által kapják
  C) a nemsokára működő egyházi segítő alapítvány: "Testi-lelki segítség alapítványa" alkalmas arra, hogy a vállalkozások is részt vegyenek egy városi összefogásban

A jövőben is legyünk méltó utódai elődeinknek, és örömmel zárom be kedvenc költőm, Pilinszky János gondolataival soraimat, melyet egykor itt fogalmazott meg: "A vecsési templom valóban a vecsésieké... Falait ... a szeretet, az odaadás láthatatlan, megható freskói népesítik be... A vecsési templomot a hit és a szeretet emelte s ennek a hitnek és szeretetnek a jelenléte a templomlátogató legszebb és legmaradandóbb élménye."

Varga Péter plébános

 

"Közösség- és emberbarát"
címmel illethetjük az alábbi segítő csoportokat és vállalkozásokat

Emberi Erőforrások Minisztériuma
Váci Egyházmegye
Vecsés Város Önkormányzata
jótékonysági bál (Fidesz-Kdnp)
Rózsafüzér Társulat
Pest Megyei Önkormányzat
Református Gyülekezet
Evangélikus Egyházközség
Karitász-csoportunk önkéntesei
KÉK-közösség
Vecsési Hagyományőrző Zenekar  
Szent Mónika közösség
Bach és Bach Kft. P and K Lakástextil Kft.
Business Class EC Kft. PROMANURE Kft.
Cservák és Társa Kft. Sceleton-Med Kft.
DUDÉP építő és karbantartó Kft. SZIGÜ-INRI mérnökiroda
Életciklus Kft. TINT Color Festék Kft
Equip-Test Kft. VERESZT Forgácsoló Kft.
Gumilog Kft.  

 

Legyen az Ön vállalkozása is "közösség- és emberbarat!", azáltal, hogy segíti a "Testi-lelki segítség alapítványt"!

 

Néhány fénykép

... munkák közben....

 

.... a kész tető:

03_uj_IMG_0001 03_uj_IMG_0003 03_uj_IMG_0010 03_uj_IMG_0013 03_uj_IMG_0015 03_uj_IMG_0018 03_uj_IMG_0020 03_uj_IMG_0024 03_uj_IMG_0028