Az Erzsébet téri katolikus plébániatemplom
 S.O.S segítségre szorulA város legnagyobb templomának teteje számos helyen beázik, és bármilyen esős időjárás csak ront a helyzeten, mivel a tető héjazatának anyaga akár már puszta kezünkben is szétmállik!

A probléma részletei   Képek  Munkák elkezdése 
Hogyan segíthet   Imaösszefogás  Pilinszky  Miért nem kezdtük hamarább?

 A probléma részletei

Néhány éve már látjuk egyházközségünkben, hogy szükség lesz templomunk tetejének cseréjére, csak nem tudtuk hogyan induljunk el. Bizonytalanságunkat megtörte a helyzet rosszra fordulása: egy idei nagy esőzés és jégverés miatt sok helyen beázik a tetőnk, első alkalommal  12 helyen raktunk vödröket a padokra, és megázott az orgonánk is. Sajnos a lámpák közvetlen környezetében is csurog a víz, a mennyezet kazettái kezdenek tönkremenni, minden esőnél már beázik és vödröket kell kiraknunk. Így tehát egy S.O.S helyzet alakult ki szakemberek véleménye szerint, és izgulunk az őszi és tavaszi esők miatt.

 

Képek 

Munkák elkezdése

Három egymástól független, de megbízható ajánlatot kaptunk. Egyházközségi Testületünk alaposan megvizsgálva ezeket arra jutott, hogy a legalacsonyabb árajánlatot fogadjuk el, amely 17.5 millió forintról szól. Fontos lenne a tél végén minél hamarább elkezdeni a munkákat, ha összegyűl rá a szükséges pénz. Most gyakorlatilag a nulláról kezdjük a gyűjtést...

 

Hogyan segíthet?

- anyagilag irodánkban, csekken vagy a számlaszámunkra  (templomtető - megjelöléssel): 65100091-11344964-00000000. Számlatulajdonos neve: Római Katolikus Egyházközség (számlavezető bank: Pátria Takarékszövetkezet)
- vállalkozások, cégek igazolást kapnak adomány utáni adókedvezmény igénybevételéhez
- cserépjegy vásárlásával (részleteket lásd itt), templomi  perselyadománnyal
- akciókban való részvétellel: pl. ádventi vásár - ádventi vásár plakátja itt...
- 2014. márc. 1-én a helyi Fidesz-Kdnp és barátai bálja egyben templomunkért feljánlott       jókonysági bál is (belépők 4000 Ft) - keressen minket a belépőkért!
- mások adományra való buzdításával is sokat tud segíteni!
- vagy az önkormányzat ill. képviselő testületei felé bátorítással a támogatásra
- és nem utolsó sorban híveinket imádságra kérjük - imalapot és beosztást itt talál (a mappában lévő fájlok: "templomunkért - kilenced imádságok.pdf" és "templomunkért - kilenced beosztás.pdf")

 

Imaösszefogás

A kedves hívőket imádságra is kérjük, hiszen Isten mindennek az Ura. Kérjük, hogy minél több ember szíve nyíljon meg a segítségnyújtásra. Imádkozzunk ezért szentmiséinkben, könyörgéseinkben, magángimádságainkban, és kilenced elvégzésével (melyre jelentkezni lehet).

Legyünk méltó utódai elődeinknek
Pilinszky írása

Olyan szép az, amit Pilinszky János írt az itt élő hívekről, áldozatkészségéről templomuk iránt! Kövessük elődeinket, legyünk lélekben méltó utódok! Pilinszky János írását itt olvashatjuk... (kattints ide)

 

Miért nem kezdtük hamarább?
Ez egy nagyobb problémára világít rá...

- mivel Vecsésen az országos átlag alatti (mint Budapesten) a vallásukat gyakorlók száma, ezért kevesebb a pénzadomány is
- a templombajárók bár erőn felül segítenek, de túl nagyok az anyagi terheink, így a mindennapi működéshez is segítséget kellett kérnünk
- a legnagyobb probléma tehát az, hogy a vallásukat nem gyakorlók közül túl kevesen segítenek
- néhány éve már felhívjuk a hívek figyelmét arra, hogy a 70-es évektől egyházunk azt kéri, hogy készhez kapott fizetésünk, jövedelmünk 1 százalékával segítsük a helyi egyházközséget; de ezt a lelkiismereti kötelességet csak viszonlag kevés ember teszi meg, ezért nincs is anyagi tartalékunk.